Események betöltése

Final Cut – Hölgyeim és Uraim

2017-08-25. 20:00 - 23:00

Leírás

XII. SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA FESZTIVÁL – Házak, udvarok, házigazdák Szentendrén programsorozat bemutatja a: FINAL CUT – HÖLGYEIM ÉS URAIM c. filmet.

Helyszín: 2000, Szentendre, Dumtsa Jenő u. 10. – Barcsay Múzeum udvara
Házigazda: Klötz Ildikó – P’Art Mozi
Férőhely: 120 fő
A belépés díjmentes!

FINAL CUT – HÖLGYEIM ÉS URAIM

Színes, magyar film, 80 perc
Rendező: Pálfi György
Dramaturg: Ruttkay Zsófia
Hangmérnök: Zányi Tamás, Balázs Gábor
Gyártásvezető: Téni Gábor
Vágó: Czakó Judit, Szalai Károly, Richter Nóra, Lemhényi Réka

Az igazi szerelmes film az “igazi” férfi és az “igazi” nő történetéről mesél. És milyen az igazi férfi? Hát sármos, mint Marcello Mastroianni a La dolce vitában, de azért izmos is, mint Brad Pitt a Harcosok klubjában. Kisfiús, mint Leonardo DiCaprio a Titanicban… vagy inkább, mint Alain Delon a Rocco és fivéreiben, csak kicsit magasabb – legalább, mint Belmondo. Lehengerlő, mint Clark Gable, és néha, persze, mélabús, mint Tony Leung Chiu Wai a Szerelemre hangolvában. Határozott, mint Sean Connery, vagy Daniel Craig, mikor James Bond, de azért öntörvényű és kiszámíthatatlan is, mint Latinovits a Szindbádban, és néha kicsit esetlen, mint Chaplin a Modern időkben, közben persze titokzatos és kicsit félelmetes is, mint Gary Oldman a Drakulában és nagyon vicces, mint Woody Allen az Annie Hallban.

És milyen az igazi nő? Biztosan kiszámíthatatlan és ösztönös, mint Lollobrigida, de közben kecses és összeszedett, mint Audrey Hepburn. Kislányos, mint Audrey Tautou, ugyanakkor hideg és távolságtartó, mint Greta Garbo. Bolondos és közvetlen, mint Julia Roberts, de a mosolya olyan, mint Ava Gardneré. Igazi asszony, akár csak Sophia Loren, de az se baj, ha egy kicsit Monica Belluccira is hasonlít… és közben légies, akár Liv Tyler, amikor tündét alakít. Tudja, mit akar, akár Sharon Stone, de egyszerre elveszett és ártatlan, mint Szeleczky Zita. Ja, és olyan odaadással tud csókolni, mint Kim Novak.
Te jó ég, ha ezek ketten találkoznak?!

Barcsay Múzeum

Dumtsa Jenő u. 10.
Szentendre, 2000 Hungary