Események betöltése

Erdő est a Kőbányában

2019-05-01. 18:00 - 20:00

Leírás

Sebő Ferenc és Kollár-Klemencz László zenekarainak közös koncertje az erdő, a természet és az ember viszonyát járja körbe, illetve az erdőben rejlő titkokat próbálja feltárni és láthatóvá tenni a közönség számára. Kelet-Európa archaikus kultúrája, a népzene és a régizene sok szállal kötődik az erdőhöz. A fellépő művészek több vonalról is kapcsolódnak az est koncepciójához: bepillantanak a népzenébe, a régizenébe, néhány balladába, énekelt versbe, valamint átiratokból, feldolgozásokból és saját dalokból állítanak össze az est tematikájához illeszkedő válogatást.
“Összességében azt szerettem volna, hogy egyszerűen csak vigyük bele dalról dalra ebbe az erdei állapotba a nézőket. Oda, ahol át lehet élni, ahogy rengeteg fa között állsz, ott vagy, ott létezel, mindennek a félelmével, a bizonytalanságával, a gyönyörűségével, a nyugodtságával együtt.”- mondta Kollár-Klemencz László az est kapcsán.

A koncert helyszine a Dömörkapu feletti kőbánya ahová ha kibukkan az ember egy mesében találja magát. A tisztás az erdő sűrűjében olyan aminek a közepén állva forogni kell és szédülni és széttárt karokkal hanyatt dőlni, bele a sűrű erdő estbe.

A helyszínen lesz büfé és nagy nagy tűzrakások.

A kőbányába a Dömörkapu buszfordulójából lehet felsétálni. Meredek kaptató.

Jegyár: 3000 ft.

Gyertek el, gyertek fel!

Részletek később…

Dömörkapu Rengeteg

Dömörkapu
Szentendre, Pest 2000 Magyarország