Események betöltése

Bordó Sárkány // Barlang, Szentendre

2021-11-27. 20:00 - 22:00

1500 Ft
Leírás
Újra Bordó Sárkány koncert a Barlangban!
A középkori világzene hazai éllovasa, a Bordó Sárkány zenekar XX. századi krónikás címmel jelentette meg 4. stúdióalbumát a NarRator Records gondozásában 2021. augusztusában. A lemezen 11 track hallható. A kezdetekben jellemzően középkori dalfeldolgozást játszó zenekar egyre inkább a saját dalokra és a régizenék feldolgozásának önkifejező megoldásaira helyezi a hangsúlyt. Az album színes, változatos és meglehetősen dinamikus lett. A hangzást tekintve, a kizárólag akusztikus hangszerek és tradicionális feldolgozások miatt a régizenei sound továbbra is elvitathatatlan, de rengeteg rockos, néhol a klasszikus progresszív rockot idéző megoldást is hallhatunk, a mai fül számára fogyasztható köntösben.
Az album tartalmaz újkori és középkori népdalt és históriáséneket, finn, bretoni, német, csángó folk muzsikát, valamint 3 szöveges és 2 instrumentális saját szerzeményt is.
A zenekar a videoklipek készítésével sem tétlenkedett. Az elmúlt hónapokban eddig összesen 5 klipet forgattak a lemezről, de a 6. is már a vágóasztalon várja a végleges változatot.
A csapat az augusztustól, jövő nyárig tartó országos és határon túli lemezbemutató turnéval népszerűsíti az új anyagot.
Belépő: 1500 Ft
Jegyek a koncert napján kezdés előtt egy órával a helyszínen válthatók.
A programon kizárólag védettségi igazolvány és személyazonosító igazolvány bemutatásával lehetséges részt venni.

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang

Duna-korzó 11/a.
Szentendre, Pest Magyarország