Események betöltése

Berill Shero – Halál a szalonban könyvbemutató

2020-10-08. 20:00 - 21:00

INGYENES
Leírás

Berill Shero – blogger és újságíró – Halál a szalonban könyvbemutató moderátor: Kincses Mónika

Berill Shero – újságíró, blogger:
Olvasási élményeimet a kezdeti időben Agatha Christie határozta meg, az ő zseniális krimi vezetése gyakorolt rám nagy hatást, ezt követően a saját stílusom fokozatosan alakult ki.

Szeretem Jefferry Deaver, David Baldacci, Jo Nesbo stílusát, a magyar írók közül Réti László áll hozzám közel. Az ember és lélekábrázolásban példaképeimnek Márai Sándort és Szabó Magdát tekintem.

Műveimben az engem ért hatásokat nagyítom fel, s adom vissza elgondolkodtató formában. Véleményem szerint a novelláim nem könnyed olvasmányok, az emberi lélek mélységeit igyekszem bemutatni, a következtetések levonását az olvasóra bízva.

10 éves korom óta forgatom a tollat, blogot, naplót, novellát, újságcikkeket és regényt írok. A blogbejegyzéseim többször szerepeltek az Index.hu-n.

Megjelenések, elismerések:

2000 – Az Alterra Svájci-Magyar Kiadó Lélekmélyből felzengő antológiájában a Sátán című és a Péntek Sziget című versem jelent meg.

2002 – Az Accordia Kiadó által meghirdetett irodalmi pályázaton Nívódíjat kaptam.

2002 – Az Alterra Svájci-Magyar Kiadó Szótól szóig antológiájában a Tükör című novellám, a Nő és a Fekete örökre című verseim kerültek be.

2003 – A Vám- és Pénzügyőrség Irodalmi pályázatán III. helyezést értem el.

2004 – Az Alterra Svájci-Magyar Kiadó Betűk glóriája című antológiájában a Jéghideg kacaj, Jellemtelen ember és a Szegecsek című verseim jelentek meg.

2004 – Az Alterra Svájci-Magyar Kiadó Igaz sorok, igaz sorsok antológiájába a Bűn című novellámat válogatták be.

2013 – A Napvilág Íróklub ElektrÓda pályázatához kapcsolódó felolvasó esten elhangzott Az informatikus halála című novellám.

2014 – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete által szervezett programsorozat keretében Sipos Katalin illusztrálásával voltak láthatók az alkotásaim „Novellák képekben” címmel.

2016 – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete által a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumban „Költészet napi gála” néven rendezett felolvasóesten A kutya című novellám hangzott el.

2016 – Az Aposztróf Kiadó Dimenziók 7 kötetébe a Kibírhatatlan című novellámat válogatták be.

2017 – A Magyar Irodalmi Ház Születés című antológiájában megjelent az Ugrás az ismeretlenbe című novellám.

2018 – Az Aposztróf Kiadó gondozásában megjelentett Dimenziók 9 antológiába bekerült a Sztár lettem című novellám és külön díjat kaptam a Nyitott szív című novelláért.

2019 – Nők Lapja Évszakok tavaszi számában megemlítették, hogy az Évforduló címmel hirdetett pályázatukon bár nem kerültem a díjazottak közé, de a novellámat kiemelkedőnek találták.

2019 – Szó-kincs 2019 címmel jelentetett meg válogatás kötetet az Aposztróf Kiadó, melyben a Virágkeringő című novellám kapott helyet.

2019 – Az Ünnepi könyvhéten dedikáltam a Duna korzón.

2019 – nyarától folyamatosan publikálok a www.she.life.hu oldalon.

2019 – Az Aposztróf Kiadó Dimenziók 10 címmel megjelent antológiájába bekerült a Tizenöt perc című novellám.

2020.09.15 Az Aposztróf Kiadó gondozásában megjelent a Halál a szalonban című regényem.

A belépés ingyenes! Mindenkit szeretettel várunk!
A könyvbemutatót zárt térben tartjuk meg!

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang

Duna-korzó 11/a.
Szentendre, Pest Magyarország