Események betöltése

BENGT AHLFORS: SZÍNHÁZKOMÉDIA | premier

2017-04-29. 18:00

Leírás

BENGT AHLFORS

SZÍNHÁZKOMÉDIA

játék a játékban / PREMIER: 2017.04.29.

vígjáték két részben

A színtársulat egy fiatal kortárs szerző új darabjának bemutatójára készül. A társulat művészeti vezetője – mint minden színházi vezető, a pénz, az emberi rigolyák nyomása alatt – kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, és a társulat elvárásainak.

A társulaténak, melynek bárkája a mindennapok magánéleti és karrier-konfliktusok viharában sodródik, de amiről természetesen a külvilág semmit nem tudhat. Hiszen a nagyérdeműt a csodák érdeklik és egy színházi előadás élménye, amely remélhetőleg segíti elfelejtetni saját életének feledhető apróságait.

A darab a komédia eszközeivel mutatja be a színház ironikus világát, amely esszenciálisan minden emberi közösségre jellemző. Szellemes és vitriolos vígjáték ez. A végigkövetett próbafolyamat során, a bemutatót megelőző napok sikereivel és kudarcaival találkozunk, amelyek valójában rólunk, mindannyiunkról szólnak, adnak számunkra vigasztalást és a humorának köszönhetően felhőtlen szórakozást.

Tizedik évfordulónkat ünnepelve, ezt a vígjátékot választottuk, megengedve a külvilágnak, hogy betekintést kapjon a kulisszák mögé, felénk, hogy aztán együtt nevethessünk, talán még önmagunkon is.

Szereplők

Ábrahám Edit
Czvetkó Sándor
Ivancsics Ilona
Kertész Péter
Farkasházi Réka
Nemcsók Nóra
Szirtes Balázs
Nagy Enikő
Király Adrián
forditotta
Márton András
jelmez
Harák Judit
díszlet
Szlávik István
hang,- és fénytechnika
Kiss Tibor
dramaturg, rendező asszisztens
B Török Fruzsina
rendező
Koltai Róbert

Jegyváráslás: https://iiszt.jegy.hu/program/szinhazkomedia-75313/360295

Pest Megyi Könyvtár Színházterme

Pátriárka u. 7.
Szentendre, 2000 Hungary