Események betöltése

B-anyák — Meseterápiás foglalkozás a Kovács Margit-kiállításban

2019-09-22. 17:00 - 18:00

Leírás

B-ANYÁK
Meseterápiás foglalkozás felnőtteknek Boros Luca meseterapeutával a Kovács Margit, a Duna királynője kiállításhoz kapcsolódóan

Nők az életfordulókban – nők a Kovács Margit Kerámiamúzeumban. Nők, akik egykor kislányok voltak, nővé, anyává vagy asszonnyá váltak, megöregedtek, s közben az élet beléjük égette életszakaszaik fontos pillanatait.
Ezek a pillanatok örömtelik vagy fájdalmasak, veszteséggel terheltek, életet adók, rombolók, vágyakozók, magasztosak, traumatikusak vagy akár átokkal sújtottak. Ők a szoknyájukra hímezték őket, s mintha mi sem történt volna, úgy tették a dolgukat tovább és teszik ma is.
A nők képesek igazán alkalmazkodni, állandóan változni, ahogy az alakjuk is mindig más.
„Ma felfújja magát, és kigömbölyödik, holnap meg lesoványodik, és néhány nap múlva úgy összegörnyed, mint egy sarló, és olyan lesz, mint a boszorkányok öreganyja.” (albán mese)
Az életszakaszok változásait, a környezetük alakulását, a természet szeszélyét mind magukba érlelve vagy megkeményítve – akárcsak a kerámiák – egy több arcú, keserédes, elnyűhetetlen minőséget képviselnek.
A meseterápiás foglalkozás során ezeket az arcokat, a megkeményedés okait, az újrakezdés rejtett jeleit keressük a tárlat műveiben és önnön szobrunk belsejében.

A programon való részvétel 16 éven aluliak számára nem ajánlott és előzetes regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu.
Maximális létszám: 12 fő.

Időpont: 2019. szeptember 22., vasárnap 17:00

Helyszín: Kovács Margit Kerámiamúzeum, Szentendre, Vastagh György utca 1.

? A program kiállítási belépőjeggyel látogatható.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

﹒﹒﹒

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Borítókép:
Kovács Margit: Anyám, 1948
© Ferenczy Múzeumi Centrum, fotó: Deim Balázs

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary

www.femuz.hu