Események betöltése

Anyanap és Adventi Vásár

2022-11-26. 09:30 - 18:00

Leírás
✨ANYANAP ÉS ADVENTI VÁSÁR✨
Várakozás, készülődés, kapcsolódás, elcsendesedés… Közeleg a karácsonyt megelőző időszak, amit minden édesanya szeretne a családja, gyermekei számára varázslatossá tenni.?✨ Nagy öröm lenne számunkra, ha hozzájárulhatnánk ahhoz, hogy feltöltődve lépjenek be az adventbe az édesanyák. Ezért szerveztük meg ezt a napot, ami reméljük, hogy testi-lelki felüdülés lesz mindenkinek, aki részt vesz az eseményen! ??
?Időpont: 2022. november 26. szombat 9:30-18:00
?Helyszín: Offline Center (Szentendre, Ady Endre út 6/B
✅Belépő:
500 Ft elővételben – a belépőt az Offline Centerben lehet megvásárolni
1000 Ft az esemény napján a helyszínen
Lesznek előadások, workshopok, adventi vásár, finom sütemények és finom kávé! ??‍♀️??☕️
Mindegyik programunkra lehet gyermek(ek)kel érkezni, az előadók rutinosak, egy kis alapzaj nem fogja őket megzavarni. ?‍?‍?☺️
Az Offline Centerben kialakított rész van a gyermekek és a szülők számára pelenkázóval, gyerekjátékokkal stb. ???
✨PROGRAM✨
9:30 Adventi vásár megnyitása – egész nap (18:00-ig) lehet látogatni
10:00 – 10:45 Szülés utáni regeneráció, LoveYourBelly – Bagyinka Tímea, Sportrehabilitaciós szakoktató, a LoveYourBelly módszer alapítója
(Napközben lehetőség lesz személyes konzultációra, hasvizsgálatra.)
11:00 – 11:45 Összhangban a testünkkel – Fekete Imola, kommunikációs és mentálhigiénés tanácsadó
14:00 – 14:45 „Amikor szakad a cérna…” avagy gyakorlati ötletek, nehéz, kihívásokkal teli pillanatokra – Kis-Márton Franciska, a magyarországi Kapcsolódó Nevelés Egyesületnek egyik alapítója
15:00 – 15:45 Az étkezés és ételkészítés jelenlét, kapcsolódás vagy kényszer? – Ábrám Boróka, dietetikus, coach
16:00-16:30 Lelki feltöltődés – Bobok Ágnes, református lelkész
16:30-18:00 Adventi, kreatív workshop – Barbarics Nóra, Norashka.Shop alapítója
A résztvevők száma limitált! Annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű alapanyaggal készüljünk a workshopra, részvételi szándékodat kérjük ezen a linken jelezd:
https://forms.gle/F6nQY3N3fhteCZWUA
✨RÉSZLETES PROGRAM✨
???SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁCIÓ???
Várandósság alatt a test kevésbé vagy jobban, de változik. A baba érkezésével pedig egy Édesanya is születik, akinél a gyermeke fizikális szükségletei és fejlődésének segítése vannak fókuszban. Amellett azonban, hogy róla gondoskodsz, magadról se feledkezz meg! A törődés és a figyelem épp olyan fontos neked is, mint a picinek. A babavárás, a szülés minden nőnek nyomot hagy a testén. Az egyik ilyen nyom lehet a szétnyílt hasizom. Tudj meg első kézből mindent, amit érdemes a Rectus diastasisról, azaz a szétnyílt hasizomról! Térképezzük fel együtt, ha már neked is van, mitől alakulhatott ki, mit tudsz tenni ellene és mivel ronthatsz az állapotodon. Ha pedig nincs, hogyan előzheted meg, hogy kialakuljon. És hogy lehet-e még “kockás” hasad? A válasz egyértelműen igen, ha arra vágysz! Szeretettel várlak a LoveYourBelly módszerem bemutatására, egy állapotfelmérésre és egy kötetlen beszélgetésre mozgásról és életmódbeli változtatásokról. Pont időben vagy a jövő évi fogadalmak megalapozásához!
Bagyinka Tímea Pre/postnatal master specialist Rectus diastasis master trainer Sportrehabilitaciós szakoktató, sportrekreációs és sporttáplálkozási szakember Pilates és Vinyasa yoga oktató, Aviva módszer tréner a LoveYourBelly módszer alapítója.
??‍♀️?ÖSSZHANGBAN A TESTÜNKKEL???‍♀️
„Összhangban a testünkkel” Gondolj vissza arra, milyen viszonyban voltál a testeddel, mielőtt édesanya lettél? Volt, amit szerettél magadon és talán olyan is, amit nem. Vagyis volt egy kialakult „nexusod” a testeddel, ami sokat változott az anyaságban. Kezdve azzal, hogy könnyen fogant-e a babád vagy sem? Milyen volt a várandósságod? Hogyan élted meg a tested változásait? Tarts velem ezen az előadáson, hogy hasonló kérdéseken át végiggondold magadban Te is a saját utad egészen mostanáig. Az így nyert felismeréseket, tudatosságot pedig arra használhatod, hogy a testedhez fűződő érzéseid, élményeid, elvárásaid átgondolásával megalapozd a kívánt átalakulást, legyen szó fogyásról, fittségről vagy rehabilitációról.
Fekete Imola, kommunikációs és mentálhigiénés tanácsadó, “Peaceful Parenting” oktató
??‍♀️?AMIKOR SZAKAD A CÉRNA???‍♀️
“Amikor szakad a cérna…” Mit tehetünk amikor szakad a cérna?! Gyakorlati ötletek nehéz, kihívásokkal teli pillanatokra. Minden egyes nap megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet, legjobbat és teljes szívből szeretjük a gyerekeinket. Mégis, szülőnek lenni kihívás. Minden csodájával és szépségével együtt igen, gyakran túlcsordul a pohár mindegyikünknél. Ez a workshop arról szól, mit tehetünk ilyenkor.
Kis-Márton Franciska, a magyarországi Kapcsolódó Nevelés Egyesületnek egyik alapítója, mentálhigiénés segítő szakember jelölt
??‍♀️?AZ ÉTKEZÉS ÉS ÉTELKÉSZÍTÉS JELENLÉT, KAPCSOLÓDÁS VAGY KÉNYSZER????‍♀️
Figyelem, nyugalom, megérzés, öngondoskodás. Talán, ha Anyaként az étkezésre gondolsz, nem ezek a szavak jutnak először eszedbe. Az alkalmunk célja az, hogy picit más perspektívából nézzük meg az étkezést, mint a ma divatos teljesítmény centrikusság vagy szélsőséges beletörődés. Az étkezés és ételkészítés jelenlét, kapcsolódás vagy kényszer? Ha kapcsolódás és jelenlét, akkor Kivel vagyunk, ha kényszer, akkor kinek próbálunk megfelelni? Nem egy tipikus mit szabad és mit nem alkalomra lehet számítani, sokkal inkább a hogyan áll majd a középpontban és természetesen az egészség és a jóllét.
Ábrám Boróka, dietetikus, coach
???LELKI FELTÖLTŐDÉS???
Édesanyaként a sok teendő, elintéznivaló, napi feladatok mellett nehéz megtalálni az időt az elcsendesedésre. Itt most teret és időt adunk arra, hogy megálljunk, együtt várakozzunk és elmélyüljünk advent igaz üzenetében!
Bobok Ágnes, református lelkész
??‍♀️✂️ADVENTI, KREATÍV WORKSHOP✂️??‍♀️
Bekuckózás, egy csésze forró tea, fények, fenyőillat és egy kis kreatívkodás! Ugye milyen jól hangzik? Ezt mind biztosítani fogjuk az adventi, kreatív workshopon! Szeretettel várunk, ha te is szeretsz kézműves kincseket gyártani! Egy szuper mutatós és könnyen elkészíthető ötlettel készül nektek: fonalakból lehet majd fenyőfát készíteni. Figyeld az esemény oldalát, hamarosan osztunk meg inspirációs képeket is!
Barbarics Nóra, a Norashka.shop alapítója
Várunk mindenkit szeretettel az eseményre! Töltődjünk együtt testileg-lelkileg és lépjünk be így az adventi időszakba! ?

Offline Center

Ady Endre út 6.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország