Események betöltése

A 25 ÉVES DIÓTÖRŐ BALETTISKOLA JUBILUMI GÁLAMŰSORA

2020-05-29. 19:00 - 21:45

Leírás

2018-ban volt a Diótörő Balettiskola fennállásának 25 éves évfordulója, melyet méltó módon ünnepelt meg egy kétnapos jubileumi gála keretében.

A Diótörő Balettiskola Gyúróné Domján Andrea és Gyúró Tamás vezetésével 1993-ban kezdte működését Szentendrén, a Dunaparti Művelődési Házban.

A balettiskola öt csoportja öt korosztályt ölel fel: az ötéves óvodástól a 23 éves felnőtt lányokig. A hosszú évek alatt generációk nőttek fel, akiknek életelemükké vált a mozgás, a tánc. A balettalapok mellett az oktatók különféle koreográfiákkal teszik színesebbé az órákat, különböző táncstílusokat is elsajátíthatnak. Az oktatók célja, nem kifejezetten balerinákat nevelni, hanem a lányoknak, illetve fiúknak egyfajta mozgáskultúrát adni, amely kellő magabiztosságot ad majd nekik felnőtté válásuk során. Céljuk még, hogy életük fontos része legyen a tánc, a mozgás, a kultúra szeretete. A kimagasló tehetségeket segítik a továbblépésben.

A Diótörő Balettiskolának a kistérségben; Kisorosziban és Pomázon van kihelyezett tagozata. A tanítványok évente kétszer mutatják meg az év során elsajátított tánctudásukat a nyilvánosság előtt: egy karácsonyi nyílt óra keretében és az iskola év végi vizsgaelőadásán, Gáláján. A Balettiskola minden nyáron többhetes tánctábort szervez, ahova minden táncos lábú érdeklődőt szeretettel várnak. Mindemellett az iskola rendszeresen képviseli magát a város kulturális életében, illetve számtalan meghívást kap különféle rendezvényekre.