Események betöltése

2057 – Személyes utópiák / kiállítás-megnyitó

2022-04-27. 18:00

Leírás

A MANK Galériában megvalósuló csoportos kiállítás olyan műalkotásokat mutat be, melyek személyes érzések és meglátások alapján tárják elénk a jövőben kialakuló személyes terek és kapcsolatok minőségét; a természet és a digitalizáció összefonódását és vizualizált alternatív valóságokat.

2057 – Egy évszám a jövőből. Egy olyan évszám, melynek eléréséhez pontosan annyi időnek kell eltelnie, mint amennyit már a kiállítók a születésük óta megélhettek. A jövőkutatók sorsfordító évtizednek ígérik a 2050-es éveket, éppen ezért a MANK, kíváncsiságából fakadóan pályázati felhívással fordult a fiatal művészek felé, hogy megmutathassák a jövőre vonatkozó vízióikat.

Kiállító művészek:
Balogh Kristóf József, Birkás Mona, Csatlós Kitti Asztrid, Csonka Veronika, Dovák Melinda, Erdei Adrienn, Grinberg Daniella, Hardi Ágnes, Határ Attila, Hartyándi Flóra, w. Horváth Tibor, Kádár Emese, Kármán Dániel, Kocsis Gergely, Kovács Máté, Kuzma Eszter, Lajkó Nóra, Pusztafi Panna Pálma, Sibitka Anna, Szabó Anna-Mária, Szabó Nóra, Tóth Xénia, Varga Eszter

A kiállítást megnyitja: F. Tóth Benedek, az Index főszerkesztő-helyettese, Zsoldos Péter-díjas író
A kiállítást bemutatja: Sipos Tünde művészettörténész, a kiállítás kurátora
Közreműködik: Gergye Krisztián, kortárs táncművész
Házigazda: Tardy Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

A kiállítás 2022. június 11-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 17 óra között.

Borítóképünk illusztrációján Kádár Emese – Töredezettség című, 2021-ben készült alkotása látható.

MANK Galéria

Bogdányi út 51.
Szentendre, Pest megye 2000