Loading Events

Tárlatvezetés: Árnyékok és jelek – Anna Mark kiállítása

2022-08-28. 18:00

Description
Cserba Júlia művészettörténész tárlatvezetése Anna Mark Árnyékok és jelek kiállításán.
A Párizsban élő és ma is aktívan alkotó Anna Mark 1928-ban született Budapesten. Az 50-es években baráti kapcsolatot ápolt az Európai Iskola alkotóival, mint például Ország Lilivel, Bálint Endrével, Vajda Júliával. 1956-ban hagyta el Magyarországot, 1964 óta számos magángalériában, kortárs művészeti központban és múzeumban állították ki munkáit. Mark olyan vizuális nyelvet fejlesztett ki, melyet a legkülönbözőbb források ihlettek, így az anyagok, gesztusok és szimbólumok összetett fúziójává áll össze minden egyes alkotása. A szürrealista képi világgal való foglalkozása pályafutása korai szakaszában alapjául szolgált a fizikai tárgyak természetének és anyagiságának folyamatos vizsgálatához. Anna Mark munkái reliefekben, gouache-okban, tollrajzokban, aquatintákban és metszetekben bontakoznak ki. Munkásságára egészen a mai napig az építészeti kompozíciók gyakorolnak nagy hatást, ám művei a geometria szigorú rendjében a világ rendjének valóságát és ihlető erejét közvetítik. Az Árnyékok és jelek az életmű valamennyi időrétegét átfogó és bemutató kiállítás.
A kiállítás 2022. 07. 22. – 2022. 10. 23. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.
A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
A Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál során rendkívüli nyitva tartással, déltől este 10 óráig tartanak nyitva a szentendrei kiállítóterek!
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Ferenczy Múzeumi Centrum

Kossuth Lajos u. 5.
Szentendre, 2000 Magyarország