Barabás Lőrinc és Kézdy Luca óévbúcsúztató koncertje

2019. december 16.

2019. december 29., vasárnap 18 óratól a Ferenczy Múzeumban Barabás Lőrinc trombitaművész és Kézdy Luca hegedűművész óévbúcsúztató koncertjén különleges jazzélményben lehet részünk. Jegyvásárlásra a www.jegymester.hu weboldalon vagy a helyszínen van lehetőség.

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet aktív szereplője, egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára. Olyan eseményeken tett szert szélesebb nemzetközi ismertségre, mint például a Montreaux Jazz Fesztivál, a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott közösen, de olyan előadókkal is osztozott már a színpadon, mint a Thievery Corporation, Bonobo vagy Erik Truffaz.

Kézdy Luca, a klasszikus zenei képzettségű népszerű magyar jazz-hegedűművész a Magyar Rádió 2006-os jazz-hegedűversenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Saját projektje, a Santa Diver mellett számos zenésszel működött együtt különféle projektekben, elég ha Chris Potter, Stefano Di Battista, Sunna Gunnlaugs, Lantos Zoltán, Márkus Tibor, Grencsó István, Borbély Mihály, Deseő Csaba, Pleszkán Frigyes, Ágnes, Török Ádám, Tereskova nevét említjük. Az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban koncertezett, de számos külföldi jazzfesztiválon is fellépett, mint például a Chelsea Music Festival (NYC), European Jazz Conference (BMC), Voll Damm Festival Jazz Vic (E), Gaume Jazz Festival (B), három éve sikeres duókoncertet adott New Yorkban Chris Potterrel. 2017 márciusában önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. 2016, 2017, 2018 – Az év hegedűse lett, a JazzMa.hu muzsikusi, szerkesztői vagy közönségszavazatai alapján. 2019-ben Artisjus Előadói díjban részesült. (forrás: muzeumicentrum.hu)