Arany Érdemkeresztet kapott Jászberényi József

2020. október 26.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott dr. Jászberényi József, a budapesti Milton Friedman Egyetem felnőttképzési igazgatója, a Szentendrei Aranykor Központ vezetője, aki a hazai felnőttképzés, különösen az idősek képzése területén végzett magas színvonalú kutatói, oktatói és publikációs tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat.

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át október 26-án hétfőn, Budapesten. Ez alkalommal Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott dr. Jászberényi József, a budapesti Milton Friedman Egyetem felnőttképzési igazgatója, a Szentendrei Aranykor Központ vezetője, aki a hazai felnőttképzés, különösen az idősek képzése területén végzett magas színvonalú kutatói, oktatói és publikációs tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat.

Míg a nyugat-európai országokban a szeniorprogramok az 55 év fölötti korosztályhoz szólnak, dr. Jászberényi József a Magyarországra átültetett képzési rendszer már az 50 évesek számára is elérhetővé tette, a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően. Kifejezetten Szentendrére íródott az a komplex program, amellyel 2012-ben, „az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évében” megnyitotta kapuit a Szeniorok Szentendrei Akadémiája, a SZESZA.

Jászberényi József 2017-ben Közép-Európa legnagyobb szeniorképzési programjának felépítéséért részesült Pest megyéért emlékérem elismerésben, 2018-ban pedig Szentendre önkormányzata az idősképzésben folytatott munkáját díjazta azzal, hogy a “Szentendreiek a csúcson” városi plakátkampányban szerepeltette a szakembert.

Gratulálunk!

Fotó: Facebook, Jászberényi József